Kategorie


Partnerské stránky obchodu Topdomacipotreby.cz

Nejhezčí spodní prádlo nakoupíte u Prádlo Elegant.

Obrovský výběr plavek ze kterého si vybere každý.


logo geovita logo moje cocky

Magazín

Jak na dýně?

 

S podzimem přichází nejen zima, tma a vítr, ale také rozličné druhy ovoce a zeleniny. Například dýně. Některé se dají použít jen jako krásná dekorace, většina je ale jedlá, chutná a velmi zdravá. Dýně obsahují velké množství vitamínů, betakarotenu a minerálních látek. Byla by škoda nevyužít jich v kuchyni.

 

Pro kuchyňské zpracování i zavařování jsou vhodné všechny druhy a odrůdy jedlých dýní, v současnosti je ale nejvíce oblíbená oranžová japonská odrůda hokaido s příjemně sladkou chutí. Dýně přijímá další různé chutě a vůně, a právě tato její vlastnost je velmi výhodná při zavařování. Kompot nebo džem si tak můžete velmi snadno přizpůsobit a zavařit dýně například s příchutí broskví či jablek. Dobře zavařené dýně vydrží i 3 roky, je však důležité vyvarovat se zkažených nebo třeba i mírně napadených plodů.

 

Nevíte, co s dýněmi? Přinášíme Vám recept na dýňovo-jablkový džem!

 

 

Dýňový džem s jablky

 

Budete potřebovat:

  • 1 kg dýně
  • 1 kg jablek
  • šťávu z jednoho citronu
  • 1,5 kg želírovacího cukru
  • 2 sáčky vanilkového cukru

 

Postup:

 

Dýni očistěte, vyjměte semínka a dužinu nakrájejte na malé kostičky. Jablka oloupejte, odstraňte z nich jádřince a také je nakrájejte. Kousky dýně a jablek rozvařte ve vodě, kterou necháte téměr vyvařit. Potom do směsi přimíchejte želírovací i vanilkový cukr a citronovou šťávu, vše za stálého míchání přiveďte k varu a nechte alespoň 5 minut provařit. Uvařený džem přelijte do sklenic, ty důkladně uzavřete a nechte sterilovat v horké vodě při teplotě 80-85 stupňů 20 minut.

 

Všechny potřeby k zavařování najdete zde: www.topdomacipotreby.cz/zavarovani-a-suseni-c-60.html

 

zdroj:
www.theodysseyonline.com
www.milujizavarovani.cz

 

 

 

Zavařování je opět v módě! Hitem jsou domácí zavařeniny ve stylových skleničkách

 

Prázdniny jsou dávno pryč, ale sezóna zavařování ještě neskončila! Využijte jablka, dýně či houby a pusťte se do toho! Rozhodně nebudete litovat. Kvalitní domácí kompoty, marmelády, džemy či přesnídávky Vás ročně vyjdou na slušnou sumu, jenže jsou mnohem zdravější než kupované zavařeniny, které mají většinou nízký podíl ovoce, jsou plné konzervantů a nezdravých přídavných látek.

 

Domácí zavařeniny ve stylových skleničkách můžete navíc někomu darovat k narozeninám nebo Vánocům. Stačí je hezky zabalit a máte hotovo! Dárek nemusí být drahý, hlavně že je od srdce. A to rozhodně vlastní výrobky jsou!

 

TIP NA DÁREK: Luxusní pochoutkou, v poslední době velmi oblíbenou, jsou také pečené čaje. Jejich domácí výroba není složitá a po sránce chuti se s obyčejnými ovocnými čaji nedají snad vůbec porovnat. Pořiďte si v našem internetovém obchodě designové zavařovací sklenice a udělejte svým blízkým radost originálním dárkem od srdce! Uvidíte, že domácí pečený čaje každého potěší.

 

...a díky vyšperkováným pomůckám pro zavařování už zavařování není nijak pracné. Pořiďte si tedy kompletní zavařovací arzenál v našem eshopu a pusťte se do toho!

Věřte, že nebudete litovat a požitek z domácích zavařenin Vám rozhodně bude stát za tu trochu námahy.

 

 

 

 

 

 

 

Dřevěné nádobí do kuchyně? Jedině z kaučukového dřeva!

 Potrpíte si na přírodní materiály a kvalitu, která vydrží? Nejste příznivci plastových kuchyňských doplňků ani chladného nerezu, a daleko raději byste svou kuchyň vkusně doplnili dřevem? Pak jsou pro Vás kuchyňské doplňky z kaučukového dřeva rozhodně tou správnou volbou. Kaučukovník je tropickou dřevinou rostoucí v pralesech jižní Ameriky, Afriky a Indonésii. Právě extrémní klimatické podmínky prostředí tropického pralesa kaučukovému dřevu vtiskly jeho výjimečné vlastnosti, odolnost vůči vodě a jemnou texturu. Doplňky a nábytek z kaučukového dřeva se nejlépe hodí do moderních interiérů laděných v koloniálním nebo etnickém stylu, ale zdaleka nejen tam.

Proč právě kaučuk? Lehkost, tvrdost a odolnost jde ruku v ruce s exkluzivním vzhledem.

Kaučukové dřevo v sobě snoubí několik vysoce ceněných vlastností. Je lehké, zároveň ale tvrdé, velmi odolné a krásné. Tvrdostí a životností může směle konkurovat nejkvalitnějšímu tuzemskému dřevu dubovému, proto se používá především k výrobě prvotřídního nábytku a bytových doplňků. Jeho mimořádně kompaktní struktura velmi účinně brání pronikání a ulpívání plísní, bakterií a jiných nečistot. Hladké kaučukové dřevo tedy v kuchyni perfektně slouží coby „voděodolný“ přírodní materiál, z něhož se vyrábí kvalitní dřevěná kuchyňská prkénka, stojany na nože, odkapávače nebo praktické dřevěné servírovací podnosy.

 

V nabídce našeho eshopu naleznete krom výše uvedených bestsellerů také spoustu jiných kuchyňských a bytových doplňků z kaučukového dřeva včetně dřevěných věšáků, stojanů na víno, stojanů na kuchyňské utěrky nebo třeba skříněk na klíče.

Naší doménou jsou ale určitě dřevěná krájecí prkénka z kaučukového dřeva, které dodáváme v nejrůznějších tvarech, velikostech i provedeních. Jsou skvěle omyvatelné a vydrží i pobyt v napuštěném dřezu, nemusíte se tedy bát ulpívání bakterií.

Největší výhodou dřevěných prkének oproti skleněným i plastovým konkurentům je přitom fakt, že krájením na nich se Vám neotupí nože. Většina modelů má také praktickou drážku pro zachytávání šťáv a tekutin při krájení.

 

 

 

 




logo duramat <logo duratex <logo duraplast <logo duraline logo shark